Pogoji poslovanja

Splošni pogoji 

Splošni pogoji spletne trgovine Palmstar flowers so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. Spletna stran www.palmstar-flowers.com je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov ter jo upravlja podjetje Svečarstvo Damijan Holetić s.p., Zagorska ulica6, 2204 Miklavž na Dr. polju, v nadaljevanju ponudnik. 

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem-uporabnikom. 

 

Dostopnost informacij 

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije: 

 • identiteto podjetja 

 • kontaktne naslove 

 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitve 

 • ime izdelka 

 • karakteristike izdelka 

 • barvo izdelka * 

 • pakiranje izdelka 

 • pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve 

 • vse cene so jasno in nedvoumo določene 

 • cene za pravne osebe so prikazane brez DDV 

 • cene za fizične osebe so prikazane z DDV 

 • cene so različne za fizične in pravne osebe

 • količine pakiranja določenih artiklov so v ponudbi različni za fizične in pravne osebe 

 • način plačila in dostava 

 • časovna veljavnost ponudbe 

 • o roku, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop 

 • o možnosti vračila izdelkov in o tem koliko vračilo stane 

 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno s podatki o kontaktni osebi za stike s kupci 

 

*barva izdelka na fotografiji se lahko razlikuje od dejanske barve izdelka.

 

Zasebnost 

Zavezujemo se, da bomo varovali zaupnost osebnih podatkov uporabnikov spletnega mesta v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1). Zbrane podatke, posredovane s strani uporabnikov spletnega mesta bomo uporabili izključno za namene pošiljanja blaga, računov, informativnega gradiva in ostale potrebne komunikacije. Osebnih podatkov in kontaktnih informacij ne bomo uporabljali v druge namene ter jih brez izrecnega dovoljenja uporabnika spletnega mesta ne bomo razkrili tretjim osebam. 

Uporabnika spletne trgovine opozarjamo, da naj skrbno poskrbi za varnost uporabniškega imena in gesla, ki služita za dostop do spletne trgovine, saj je tovrstno sam odgovoren za varovanje osebnih podatkov in morebitne zlorabe. 

V primeru vdora v računalniški sistem in zlorabo osebnih podatkov ne odgovarjamo! 

Sestavni del našega poslovanja so hišne novice. Kupec soglaša, da jih lahko pošiljamo na elektronski naslov posredovan ob registraciji. Prav tako boste na elektronski naslov prejemali obvestila v zvezi z naročili. V primeru, da obvestil ne želite več prejemati, nas o tem obvestite na naš e-poštni naslov info@palmstar- flowers.com. V roku 24ur vas bomo izbrisali iz sistema. 

 

Cene in veljavnost ponudbe 

Cene so vidne samo registriranim uporabnikom ter so izražene v EUR. Cene se razlikujejo za pravne in fizične osebe. Za pravne osebe so cene izražene brez DDV. Za fizične osebe je cena izražena z že vključenim DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. 

Strošek dostave blaga vam zaračunamo h kupljenemu blago pod šifro poštnina in je izražen na računu. 

V kolikor znesek nakupa presega opredeljen znesek v rubriki dostava je dostava brezplačna in ni izražena na računu. 

Dostava za fizične in pravne osebe se obračunava v skladu z napisanimi pogoji pod rubriko dostava. 

Navedene cene veljajo samo za nakupe opravljene preko spletne trgovine. 

Prizadevamo si zagotoviti ažurne in točne podatke, vendar kljub temu dopuščamo možnost napačnega podatka o ceni. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu ponudil rešitev v skupno korist ali/oziroma omogočil odstop od nakupa. Če izdelka ni na zalogi, bo ponudnik kupca 

obvestil. Slike so lahko samo simbolične in ni rečeno, da vedno v celoti odražajo dejansko stanje. 

 

Komunikacija 

Ponudnik bo z uporabnikom vstopil v stik preko komunikacije na daljavo, le če temu ne bo uporabnik izrecno nasprotoval. Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine: 

jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila, 

pošiljatelj bo jasno razviden, 

različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne, prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih, 

jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil, 

željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno upošteval in brezpogojno spoštoval. 

 

Načini plačila 

V postopku oddaje naročila pri sklenitvi pogodbe na daljavo z uporabo elektronskih sredstev seznanjamo kupca - uporabnika, da je sleherno naročilo v spletni trgovini www.palmstar-flowers.com naročilo z obveznostjo plačila, kar pomeni, da je potrebno vsako naročilo plačati in ni brezplačno.

Na spletni strani www.palmstar-flowers.com ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

  • z gotovino po povzetju oz. odkup pošiljke 

Storitev odkupnina: 0,6066 €
Pri vročitvi paketa z odkupnino se stranki zaračuna vplačilo obrazca UPN in sicer, po ceniku Pošte Slovenije: Plačati morate celoten znesek računa. Kupcu je na računu zraven morebitne poštnine (odvisno od vrednosti naročila) izražena tudi rubrika poštna provizija, ki se obračunava po ceniku Pošte Slovenije (glej tabelo). 

5,36  €

  • po predračunu

  • Mastercard 

  • Visa

  • Diners (možnost plačila do 24 obrokov)

V primeru nakupa z DINERS kartico se znesek kupnine poveča skladno s provizijo podjetja ERSTE CARD in sicer: 

 1. Plačilo celotnega zneska preko kartice DINERS: 0 % 

 2. Plačilo od 2-6 obrokov: 5,1% 

 3. Plačilo od 7-12 obrokov: 6,5% 

 4. Plačilo od 13-24 obrokov: 6,5% 

Ob naročilu kupec določi želen način plačila. Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu. 

V postopku oddaje naročila pri sklenitvi pogodbe na daljavo z uporabo elektronskih sredstev seznanjamo, da je sleherno naročilo v spletni trgovini www.palmstar- flowers.com. naročilo z obveznostjo plačila, kar pomeni, da je potrebno vsako naročilo plačati. 

 

Kako do sklenitve naročila?

Naročilo se smatra kot kupoprodajna pogodba.

Za uporabo spletne strani www.palmstar-flowers.com, se je potrebno uporabniku najprej registrirati, da si pridobi uporabniško ime in geslo. Uporabnik si lahko sam določi geslo, lahko pa mu to dodeli tudi ponudnik.
Ob registraciji v spletni trgovini je potrebno navesti naslednje podatke: 

Za pravne osebe:

Ime podjetja , davčna številka, naslov, naslov za pošiljanje, kraj, poštna številka, ime in priimek kontaktne osebe, e- mail naslov, telefon, fax, država, regija.: 

Za fizične osebe: 

Ime in Priimek, naslov, e-mail naslov, telefon, fax, država, regija.
Da se boste lahko prijavili, mora biti vaš uporabniški račun najprej potrjen. Po potrditvi se boste lahko prijavili v spletni trgovini s svojim e-naslovom in geslom.
Po prijavi boste lahko uporabljali storitve registriranih uporabnikov, kot so pregledovanje preteklih naročil, tiskanje računov in urejanje podatkov v zvezi z vašim uporabniškim računom. 

V postopku nakupa so uporabniku (kupcu) na voljo naslednji tehnični koraki: 

 • prijava v spletno trgovino z uporabo elektronskega naslova in gesla, 

 • iskanje posameznega izdelka v ponudbi izdelkov v spletni trgovini, 

 • izbor izdelka za nakup, 

 • določitev količine za nakup v nakupovalni košarici, 

 • dodajanje izbranega izdelka za nakup v nakupovalno košarico, 

 • pregled cene izbranega izdelka v izbrani količini, vključno z obračunanim DDV, če se ta obračuna, 

 • izbor načina plačila izdelka, 

 • pregled naročila z obračunanimi stroški dostave ter provizije, če je to obračunano, 

 • potrditev in oddaja naročila ter s tem zaključek nakupa. 

Prav tako so na voljo tehnološka sredstva, ki uporabniku (kupcu) omogočajo prepoznavanje in popravljanje napak pred oddajo naročila: 

 • kupec vidi, katere izdelke je izbral in dodal v nakupovalno košarico, 

 • spreminja izbrano količino posameznega izdelka, 
  iz nakupovalne košarice odstranjuje izbrane izdelke, ki jih več ne želi kupiti, 

 • od osnovne cene izdelka obračunava pripadajoči davek, glede na njegovo 
  davčno stopnjo. 

Pred potrditvijo naročila, je uporabniku (kupcu) prek grafičnega uporabniškega vmesnika omogočeno, da enostavno in brez težav: 

 • spreminja izbrani način plačila, 

 • pregleduje in potrjuje posamezne spremembe

 
S končno potrditvijo, je naročilo oddano. Kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V tej fazi ima kupec v roku ene ure še možnost preklicati naročilo. Če kupec naročila ne prekliče, gre v nadaljnjo obdelavo. V kolikor se kupec odločil, da bo znesek nakupa poravnal po predračunu in tega ne stori v roku njegove veljavnosti, se smatra, da je kupec odstopil od pogodbe. 


Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca o politiki vračila blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi blaga in na koga se lahko obrne v primeru pritožbe. 


Izdelke lahko kupec – pravna oseba vrne z računom v osmih dneh od dneva prejema. Blago mora biti nerabljeno, nepoškodovano, v originalni embalaži in nespremenjeni količini. V kolikor je bilo plačano po predračunu ali po povzetju, vam kupnino, zmanjšano za strošek poštnine vrnemo na vaš TRR v roku 8 dni od prejema zavrnjenega blaga. Pri plačilu s kreditno kartico se izda dobropis. Neposredni strošek vračila blaga nosi kupec.

 
Pri pogodbah sklenjenih na daljavo, ima potrošnik, kupec – fizična oseba (po 43.b členu ZVPot) pravico, da v 14 dneh od dneva prejema podjetju na elektronski naslov 

info@palmstar-flowers.com sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu naročila podjetju vrniti blago. Blago mora biti nerabljeno, nepoškodovano in v originalni embalaži in v nespremenjeni količini. Potrošnik vrne skupaj z računom blago na naslov Svečarstvo Damijan Holetić s.p., Zagorska ulica 6, 2204 Miklavž na Dr. polju. Po prejemu blaga podjetje potrošniku skladno z zakonom v 14 dneh vplačan znesek vrne na TRR kupca. Neposredni strošek vračila blaga nosi kupec. 

Registriran uporabnik se lahko kadarkoli odloči o prenehanju uporabe spletne trgovine ter o tem obvesti ponudnika. Ponudnik izbriše uporabnike z baze strank spletne trgovine. 

V primeru, da se pri ponudniku ustvari sum, da bi lahko uporabnik kakor koli in za kakršne koli namene zlorabljal ali posredoval podatke s spletne trgovine tretji osebi lahko prekliče uporabnika oziroma zavrne registracijo novega uporabnika. Glede uporabnikove zavrnitve oziroma preklica, posredniku ni potrebno navesti vzroka. 

 

Dostava

Pakete za nas dostavlja Pošta Slovenije, ki večino paketnih pošiljk dostavi že naslednji dan po oddaji pošiljke, v dveh dneh po oddaji pa dostavi vse pakete. Prav tako zagotavlja sobotno dostavo za 60 odstotkov gospodinjstev, vsakodnevno pa nudi tudi alternativne oblike dostave. Če vas ob dostavi ni na navedenem naslovu, lahko paket prevzamete na vaši najbližji pošti. 

Ob naročilu v naši spletni trgovini lahko naročite dostavo paketa, ki je naslovljen na vaše ime in priimek, tudi na drug naslov, npr. v službo, k sorodniku, sosedu. Lahko pa izberete možnost prevzema paketa na izbrani poslovalnici Pošte Slovenije. 

Cena dostave naročenega blaga za pravne osebe je do neto vrednosti naročila 250,00 € pavšal in znaša 6,50 €+DDV, nad naročilom neto vrednosti 250,00 € je dostava brezplačna. 

Dostava blaga poslovnim partnerjem v EU se zaračunava ne glede na vrednost naročila po veljavnem mednarodnem ceniku Pošte Slovenije. 

Strošek poštnine vam zaračunamo h kupljenemu blago pod šifro poštnina. 

Cena dostave naročenega blaga za fizične osebe je do vrednosti naročila 250,00€ (DDV vključen v ceno) po veljavnem Ceniku Pošte Slovenije. 

Strošek poštnine vam zaračunamo h kupljenemu blagu pod šifro poštnina. 

Informativni ceniki Pošte Slovenije: http://www.posta.si/seznam-dokumentov/799/Informativni-ceniki 

Pri naročilu blaga fizične osebe nad 250,00€ (vključen DDV) je dostava brezplačna. To velja za dostavo na območju Republike Slovenije.

S Pošto Slovenije lahko vašim pošiljkam sledite:
- prek spletne strani www.posta.si,
- s poizvedbo na pošti in
- na brezplačni številki klicnega centra (080 14 00). 

V primeru, da kupec-pravna oseba ne sprejme izdelkov, ki so bili poslani kot opcija plačila po povzetju in se po preteku petnajst dnevnega čakalnega roka na pošti, vrnejo na naslov ponudnika, se to ne smatra, da je pogodba neveljavna. V takšnem primeru gre za nenapovedan enostranski odstop kupca od pogodbe. V primeru ne prevzema paketa je kupec odgovoren za prvotno plačilo stroškov poštnine na kupčev naslov, kakor tudi za stroške vračila na ponudnikov naslov. Ti stroški se bremenijo potem računa, katerega je kupec dolžan poravnati, saj od pogodbe ni pravočasno odstopil. 

Ob prejemu pošiljke je kupec dolžan takoj pregledati embalažo in njeno vsebnost. V primeru poškodbe izdelkov, se na to opozori osebo, ki je paket dostavila.
Potrebno je narediti zapisnik ter posebno pozornost nameniti rubriki o stanju embalaže in izdelkov. Prav tako pričakujemo kopijo zapisnika na naš e-mail naslov: info@palmstar-flowers.com.

 

Reklamacija 

Prizadevamo si za ničnost reklamacij. V primeru reklamacije, bomo v naše skupno dobro, v najkrajšem možnem času tudi reklamacijo rešili. Skrajni rok za rešitev reklamacije je petnajst dni od dneva prejema. 

 

Odveza odgovornosti 

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni v njegovi spletni trgovini. Kljub temu, se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti vseh podatkov na spletni strani. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočili preklic naročila, ali zamenjavo naročenega izdelka. V primeru, da katerega izdelka ni na zalogi, kljub temu ste pa predhodno že dobili potrditev naročila, vas bomo o tem obvestili. Poslali vam bomo izdelke brez prvotno naročenega. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka kar so tudi možne barva odstopanja. Za tipkarske napake ne odgovarjamo. 

 

Reševanje sporov 

Za vsa razmerja, pravice in obveznosti, ki niso urejene s temi Splošnimi pogoji poslovanja, se smiselno uporabljajo določila Obligacijskega zakonika, Zakona o elektronskem poslovanju na trgu, Zakona o varstvu osebnih podatkov in Zakona o varstvu potrošnikov. 

Pogodbeni stranki se dogovorita, da bosta morebitne spore reševali sporazumno. V kolikor to ne bo mogoče, je pristojno Okrajno sodišče v Mariboru.
Ponudnik in uporabnik kot udeleženca v elektronskem poslovanju medsebojno priznavata veljavnost elektronskih sporočil na sodišču.